14 Kasım 2008 Cuma

Cuma gecesi sineması;Match Point




Bir tenis maçında topun çizgiye yaklaştığı anlar vardır. Biraz da şansın yardımıyla top içeri düşebilir ve kazanırsın… Ya da ileri gider ve kaybedersin… Gerçek bu kadar basit midir?

Bir tenisçi olan Chris hayatı boyunca şansı yaver gittiği için kıskanılmıştır. Özellikle en yakın arkadaşı Tom’un kız kardeşi Chloe ile evlenmeye kalkıp büyük bir servetin ortaklarından biri olma şansını yakalayınca...

Chris’in hayatının en mutlu günleri olması gereken evlilik aşamasında hayaller, Tom’un rüyaları bile süsleyecek derecede güzel nişanlısı ile tanışınca sona erer. Hayranlık kısa süre sonra takıntı boyutunda tutkuya dönüşecek ve Chris’i zor bir seçime zorlayacaktır.

Woody Allen’ı Büyük Elma’nın dışına çıkarmayı başarmış olan Maç Sayısı, usta yönetmenin tamamını Londra'da çekmiş olduğu ilk film olma özelliği de taşıyor.

Match Point (2005) m-HD.x264
(Linkler 100 mb'lık rapidshare linkleridir)
part1
part2
part3
part4
part5
part6
part7

İyi Seyirler

5 yorum:

kişisel depresyon anları dedi ki...

nedense allen filmlerini izleyemiyorum. öyle bir sorunum var ama bu film için arkadaşım diğer allen filmlerine benzemiyor izle güzel dedi ama hala izleyeceğim bi köşede duruyor :)
eh izleyenler yazsın yorumu bende niyetleneyim. sağol :)

delikanlı dedi ki...

kişisel depresyon anları;Eğer Dostoyevski yi seviyorsan gayet tatmin olabileceğin bir film,yoğun dostoyevski göndermeleri içeriyor.Diğer Allen filmlerinin aksine her ne kadar karışık bi ilişki ağı içerse de söylemek istediğini ilişkilerden yana değil başlı başına 'şans'tan yana kullanıyor,breakfast on pluto da pişmiş bir Jonathan Rhys Meyers hemen sonraki Allen filminde de oynamış bir Scarlett Johansson izlemek gerçekten keyif verici,filmin ilk kısmında hafiften sıkıldığımı hatırlıyorum ama 2. yarısı beni gerim gerim gerdi,Woody Allen sinemasından pek hoşlanmadığımı söyleyemem,genelde filmlerini severim ama Match Point sevmekten öteydi.Daha önce yayınladığım filmlerden fikir sahibi olmuşsundur ne tür filmleri sevdiğimi eğer film zevklerimiz uyuşuyorsa bunu da kesinlikle tavsiye ederim.

kubio dedi ki...

flimin sonunda ne olacağını tahmin edememek gerçekten harika.filmin bitmesini istemedim tabi bunda johanssonn'unda etkisi yok değil.Teşekkürler :o)

delikanlı dedi ki...

kubio;rica ederim sevindim filmi sevmene

Ce'Nedra dedi ki...

scarlett johansson'a aşık olmuştum bu filmde. bazen çok durgun olduğu zamanlar oluyor filmin, ama o final için izlemeye değer :)