21 Mart 2009 Cumartesi

Magnus Hirschfeld 1868-1935



1897'de,ilk eşcinsel hakları organizasyonu olan The Scientific Committee'yi(Bilimsel Hümanite Komitesi) kurdu.Komitenin üç amacı vardı:Prusya ceza yasasının erkekler arasındaki homoseksüel ilişkileri yasaklayan 175. paragrafını ortadan kaldırmak,kamuoyunu homoseksüellik ve homoseksüeller konusunda bilgilendirmek ve homoseksüelleri hakları için mücadele verme konusunda yüreklendirmek.Hirschfeld'in organizasyonu,bu amaçların ilki konusunda yardım sağlamak için,175. paragrafa karşı bir dilekçe hazırladı.
Dilekçede Albert Einstein,Leo Tolstoy,Emile Zola,Hermann Hesse ve Thomas Mann'ın da bulunduğu,altı binden fazla önemli kişinin imzası bulunuyordu.

kaynak

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Öncesinde Wordpress, sonrasında Blogspot ve şimdi de Bloggum! Türkiye sansüre devam ediyor. Dün, ilk defa kendi blogumda “Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir.” ibaresini gördüm ve işte o zaman anladım daha öncesinde arkadaşlarımın canının ne kadar acıdığını. Canım gerçekten acıyor, bu haksızlık insanın canını gerçekten acıtıyor!

21. yüzyıldayız, muasır medeniyet seviyesi temel hedefimiz, demokratikleşiyoruz, özgürleşiyoruz diyoruz ama hepsi lafta kalıyor. Bugün Türkiye sansüre devam ediyor! Bugün Türkiye’de basın özgürlüğü yok! Bugün Türkiye’de söz söyleme hakkımız yok! Bugün Türkiye’de biz yokuz! Ama sizler varsınız dostlar, Wordpress var, Blogspot var, Blogcu var.. Bizim yokluğumuzda lütfen varlığınızı gösterin ve Bloggum sansürünü yazın! Türkiye’nin artık daha özgür olması gerektiğini yazın. Basının engellenemeyeceğini, sesinin kısılamayacağını yazın. Muasır medeniyet seviyesine giden yolun sansürden geçmediğini yazın! Sansürün bir suç olduğunu yazın! Biz yazamıyoruz, lütfen sizler yazın. Saygılar, sevgiler..

Okan Yüksel

Eflatoon dedi ki...

1. Blog yasağından nefret ediyorum. benim de google yasağı olmuştu. meğer sitemi tanıtan bir başka link zararlıymış. şablondan kaldırılınca düzeldi.

2. Magnus Hirschfeld, eşcinsellik adına çok önemli bir kişilik. bilimsel çalışmaları kadar popüler eserleri de ses getirmiş. yazdığı ve oynadığı Anders als die Andern (Different From the Others) 1919 dünya tarihinin ilk gay filmi.

3. kendi hayat hikayesi de film olmuş: Einstein of Sex 1999

delikanlı dedi ki...

Eflatoon; Anders als die Andern'in hiç bir kopyası yokmuş ne yazık ki,izleyebilsek hoş olurdu değil mi?
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.