27 Nisan 2009 Pazartesi

Homofobiye Karşı Buluşuyoruz!



1 Mayıs’tan 17 Mayıs’a, altı şehirde, homofobi ve transfobiye karşı buluşuyoruz.

IV. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma,
bu yıl, 1 Mayıs Yürüyüşü ile Ankara’da başlıyor;
17 Mayıs Homofobiye Karşı Yürüyüş ile yine Ankara’da tamamlanıyor.

Bu tarihlerde Ankara ile birlikte Buluşma’yı, İzmir, Eskişehir, Van, Diyarbakır ve İstanbul’a da taşıyoruz.


Kaos Gey-Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği, üç yıldır, 17 Mayıs haftasında, Türkiye’nin başkenti Ankara’da, Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşmayı organize ediyor.

Homofobi Karşıtı Buluşma, 2006 yılında ilk kez, dört günlük bir salon etkinliği olarak yapıldı. 2007 yılında ise merkez etkinliklere, başkentin üç büyük üniversitesinde yapılan “Homofobiye Karşı Kampüs Buluşmaları” eklendi.

4. Buluşmaya az kaldı!

2009 Buluşması ise 17 Mayıs haftasını ve Ankara yerelini aşıyor.
Bu yıl Buluşma, özgürlüğün bayramı 1 Mayıs yürüyüşünden başlıyor ve 17 Mayıs Homofobiye Karşı Yürüyüşe kadar devam ediyor. Ankara ile birlikte İzmir, İstanbul, Eskişehir, Diyarbakır ve Van’da da Homofobiye Karşı Buluşuyoruz!

17 Mayıs!

Dünya Sağlık Örgütünün, eşcinselliği, hastalıklar listesinden çıkardığı güne işaret eden 17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtlığı Günü, cinsiyet kimliği veya cinsel yönelimlerle ilgili tüm fiziksel, ahlaki veya sembolik şiddetlere karşı eylem ve karşı durma günüdür. İnsanların eşitliği için mücadele eden tüm girişimlere ilham ve destek vererek, hepsiyle koordinasyon içinde olmayı amaçlar.



Ayrımcılığa karşı!

Kaos GL Derneği on yılı aşkın bir süredir ayrımcılığa karşı lezbiyen, gey, biseksüel, trans (LGBT) bireylerin insan haklarının geliştirilmesi yönünde sosyal, kültürel ve akademik alanlarda etkinlikler düzenliyor.

Homofobi Karşıtı Buluşma’da, çeşitli sosyal, politik, kültürel ve akademik alanlarda LGBT bireylere yönelik homofobik ve transfobik tutum ve davranışlar ile maruz kalınan ayrımcılık yurtiçinden ve yurtdışından uzmanların, yazarların, sanatçıların, akademisyenlerin, politikacı ve gazetecilerin katılımıyla ele alınıyor.

LGBT bireylerin, hayatın her alanında homofobik tutum ve davranışlarla karşı karşıya kaldıklarını, sırf cinsel yönelimleri ve cinsiyet kimliklerinden dolayı ayrımcılığa maruz bırakıldıklarını biliyoruz.

Homofobi probleminin sadece LGBT kişilerin değil aynı zamanda heteroseksüel kadın ve erkeklerin de meselesi olduğu gerçeğinin bilincindeyiz.

Katılımlarınızı bekliyoruz…

Türkiye'deki Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans (LGBT) topluluğunun örgütlenme ve ifade hürriyetinin gelişmesi ve ayrımcılığa uğramamaları yönünde önemli adımlardan biri olan Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın şehirlerde ve kampüslerdeki etkinliklerine katılmanızı ve katkılarınızı bekliyoruz.

Homofobiye Karşı Yürüyoruz!

17 Mayıs Pazar günü Türkiye’nin başkenti Ankara’da Homofobiye Karşı Yürüyeceğiz.
Gelin 17 Mayıs’ta Ankara’da, hep birlikte Homofobiye Karşı Yürüyelim!





/Kaos Gey-Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği/


GMK Bulvarı 29/12, Demirtepe/Kızılay-Ankara

0312 230 0358

1 yorum:

Ozan Kayra dedi ki...

çok iyi bir haber!!