7 Ağustos 2008 Perşembe

Darbe girişimleri açığa çıkarılsın; Darbeciler yargılansın!

Son aylarda ortaya dökülen bilgi ve belgeler nedeniyle artık büyük medya bile darbe planları ve girişimlerini görmezden gelemiyor. Buna karsın Ufuk Uras’ın konunun araştırılması için Meclis’te bir komisyon kurulması önerisine imza veren milletvekili sayısı sadece 22. Halkın oyuyla milletvekili olanlar, bu oyların hükmünü tamamen ortadan kaldıran darbe girişimlerinin araştırılmasını istemiyorlar. Demokrasi sözcüğünü ağızlarında sakız eden AKP ve CHP milletvekilleri darbelerin ve darbecilerin TBMM tarafından araştırılmasına hayır demeye hazırlanıyorlar.

En basit demokratik hak olan seçme-seçilme hakkına bile tahammülü olmayan eli silahlı demokrasi düşmanlarının darbe girişimlerine karsı sessiz kalmayacağız.

En temel demokratik hakkımız bile tehdit altındayken onu savunmayı başkalarına ihale edemeyiz. Daha fazla insan hakkı, refah, barış, eşitlik ve adalet istiyoruz, bu nedenle darbelere ve darbecilere karsı sessiz kalmayacağız.

Biz aşağıda imzası olanlar;

daha fazla demokrasi için Ufuk Uras ve Bin Umut adayı olarak meclise giren diğer 21 milletvekilinin TBMM’de darbeleri ve darbecileri araştırma komisyonu kurulması önerisini desteklediğimizi, demokrasiden yana olduğumuzu ilan ediyoruz.


imza vermek için ...burdan...


.

Hiç yorum yok: