5 Ağustos 2008 Salı

homosexuality as a sin!




İslam Konferansı Örgütü'ne üye, 57 ülke arasından seçilmiş 33 ülkenin yalnızca altısında eşcinsellik yasal; İslam Konferansı Örgütüne üye 23 ülkede eşcinsellik idam, hapis ya da kırbaçla cezalandırılıyor. Ülkelerin yalnızca 6'sında eşcinsellik suç olarak kabul edilmiyor. Bunların arasında Türkiye de var. Durumun belirsiz olduğu ülke sayısıysa 4.
Eşcinsel düşmanlığı olan homofobi ve travesti- transeksüel düşmanlığı olan transfobi tüm dünyaya ait bir sorun olmakla birlikte, kimi ülkelerde kendini devlet eliyle uygulanan işkence ve idamlar olarak göstermektedir.

Dünyada LGBTT bireylere uygulanan cezalar şöyle;
· İdama varan cezalar: Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Moritanya, Nijerya, Somali, Sudan, Suudi Arabistan, Yemen.
· Müebbete varan cezalar: Myanmar/Burma, Pakistan, Barbados, Guyana, Sierra Leone, Tanzanya, Uganda.
· Hapis cezası (maksimum süreler belirtilmiştir): Trinidad ve Tobago (25 yıl), Malezya (20 yıl), Antigua ve Barbuda (15 yıl), Zambiya (15 yıl), Cook Islands (14 yıl), Gambiya (14 yıl), Kenya (14 yıl), Kiribati (14 yıl), Malavi (14 yıl), Papua Yeni Gine (14 yıl), Solomon Adaları (14 yıl), Tuvalu (14 yıl), Cibuti (12 yıl), Bahreyn (10 yıl), Beliz (10 yıl), Brunei (10 yıl), Dominika (10 yıl), Eritre (10 yıl), Filistin (Gazze) (10 yıl), Grenada (10 yıl), Hindistan (10 yıl), Maldiv Adaları (10 yıl), Niue (10 yıl), Palau Cumhuriyeti (10 yıl), Saint Kitts ve Nevits (10 yıl), Saint Lucia (10 yıl), Saint Vincent ve Grenadinler (10 yıl), Sri Lanka (10 yıl), Tokelau (10 yıl), Samoa (7 yıl), Kamerun (5 yıl), Katar (5 yıl), Komor Adaları (5 yıl), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (5 yıl), Libya ( 5 yıl), Senegal (5 yıl), Benin (3 yıl), Cezayir (3 yıl), Etiyopya (3 yıl), Fas (3 yıl), Gine (3 yıl), Özbekistan (3 yıl), Togo Cumhuriyeti (3 yıl), Tunus (3 yıl), Umman (3 yıl), Seyşel Adaları (2 yıl), Singapur (2 yıl), Türkmenistan (2 yıl), Butan (1yıl), Zimbabve (1 yıl), Swazilan (para cezası, hapis), Botsvana (?),Gana (?), Lesoto (?), Liberya (?), Afganistan (?), Lübnan (?), Suriye (?), Panama (?), Tonga (?).
· Çalışma kampı: Angola, Guinea Bissau, Mozambik, Sao Tome ve Principe, Jamaika (10 yıl ağır çalışma), Nauru Adası (14 yıl ağır çalışma).


.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Gerçekten yavru vatan dediğimiz şu K.K.T.C nin de aralarında olması çok acı,rezalet!

Gerçi bizim ülkede de sözüm ona cezayı 'hükümet' değil(ki bunu da yapacağı günler yakındır) toplumun homofobik
kesimi kesiyor!
.............RoguE............

delikanlı dedi ki...

Uygunlıp uygulanmadığını bilmiyorum rogue ama her ne kadar uygulanmıyor olsa bile KKTC adına yüz kızartıcı bir durum,senın de dediğin gibi REZALET

ŞAHMARAN dedi ki...

suça bak "eşcinsel olmak".sadece gülüyorum.yıllardır olduğu gibi bu ülkeye geleceği günlerde yakındır.o cezaların ne de olsa biz temizlenmesi gereken virüsleriz onlar için.

Adsız dedi ki...

Virüs girer bi yerlerine işallah!

delikanlı dedi ki...

yo ben ülkeme güveniyorum salih,ben-biz izin vermedikçe böyle faşist cezalar bu ülkede görünmeyecek,türk telekom ne demiş hem" gelecek cok hızlı gelecek":D

delikanlı dedi ki...

sokacaz rogue allahın izniyle:)

gaykedi dedi ki...

kıbrıs türkleri pek çok konuda türkiyeden çok daha ileri ve liberaldirler, kıbrısta uygulanmadığına eminim, uygulansa kesin duyardık bu güne kadar

delikanlı dedi ki...

http://www.taraf.com.tr/haber.asp?id=7917
daki habere göre de örgütlenme çabaları var ve cezai yaptırım da uygulanmıyor,şu anki hükemet uygulamıyor olabilir,başka bı hukumet yasada oldugu için bu cezayı tekrar işlevsel hale sokabilir ama gaykedi.Duymak durumunda kalmayız umarım böyle bi haber,lekelenmek istemem KKTC yuzunden!

herackles dedi ki...

>>>KKTC'de İngiliz döneminden kalma eşcinselliği suç sayan 157. Ceza Yasası'nın düzeltilmesi için mecliste komite kuruldu. Kıbrıs gazetesinin haberine göre komitenin, 157'nci yasanın cinsel eğilime karşı ayrımcılığı ortadan kaldıracak şekilde yeniden düzenlenmesini isteyeceği ifade edildi. Düzenleme ile eşcinsel haklarında da AB normları yakalanmaya çalışılacak. KKTC Meclis Özel Kalem Müdürü Burhan Eraslan, 'KKTC yasalarını, AB'nin cinsel yasalarıyla uyumlu hale getirmek için kurulan komite kısa süre sonra çalışmalarını Genel Kurul'a sunarak düzeltme talep edecek' dedi. Lefkoşa Barolar Birliği Başkanı Barış Mamalı da girişime destek verdiklerini söyledi. (20.10.2006, Aksam)

delikanlı dedi ki...

harika bu herackles,kktc de böyle bir şeyin olması Türkiye'deki eşcinsel bireyler açısından gayet olumlu olacaktır,bu habere sevindim çok

Unknown dedi ki...

"Müslümanın kanı ancak üç şeyden birisi ile helâl olur. Zina eden evli, cana karşılık can, dinini terkeden ve İslâm toplumundan ayrılan kimse." (Buhârî, Diyet, 6; Müslim, Kasâme 25; Ebû Davud, Hudud, I; Tirmîzî, Hudud, 15) Bu hadisi İbn Mes'ud (r.a.) rivâyet etmiştir.

akıllı olun!..yaşadığınız pislikleri inasnlarla paylaşmayın.Eşcinselliği doğal birşeymiş gibi göstermeye çalışıp çocuklarımıza kötü örnek olmayın...Daha faydalı bloglar açmanız dileğiyle...

delikanlı dedi ki...

erkan oğur Toyluğuna veriyorum söylediğin sözleri.Sahip olduğun patolojik düşünceler yüzünden insanlar arasında küçük düşmeni istemem.Eşcinsellik hakkında doğru bilgilenmek istersen yardımcı olabilirim.Bloğunu inceleme fırsatım oldu,bazı konularda psikolik desteğe ihtiyaç duyuyormuşsun gibi geldi.Sağlıklı günler dileğiyle.

Adsız dedi ki...

KKTc'ti görünce şaşırdım ben de! Aklımdan geçmezdi hem de 5 yıl... Yuh! Gerçi eşcinsellik için ceza verilmesi bile saçma bence. Suç değil sonuçta...